Globalno pretraživanje nije omogućeno.
Preskoči na sadržaj
Forum

Obavijesti

Priznavanje specijalizacije iz obiteljske medicine???

Re: Priznavanje specijalizacije iz obiteljske medicine???

napisao/la Karmen Krpan-Krizmanić - Broj odgovora: 0

Apsolutno se slažem s kolegom Soldo.!

Nemojmo dozvoliti da se umanji i važnost naše specijalizacije i trud koji je uložio svatko od nas tko ju je položio. Svaka čast kolegama s puno staža, ja osobno sam na specijalizaciju sam otišla s 20 godina staža u primarnoj , koji sam provela u radu u seoskoj ordinaciji (11 godina), dislociranoj od bolnice, usput i u tijeku rata, kada smo pokrivali i dio prve linije. Svi kolege koji su probali raditi u tim i takvim uvjetima znaju o čemu pričam.

Isto tako, iako sam na specijalizaciji uvidjela da masu postupaka i načina rada već odavno radim upravo tako, još uvijek je bilo područja za kojem smatram i priznam da mi je specijalizacija i otvorila oči i naučila me i nekim novim stvarima.

Pordžavam isto tako da se kolegama s 20 i više godina staža smanji duljina specijalizacije, npr.nekadašnji program C (2 godine), s 10 -20 godina staža npr nek bude 3 godine (nekad program B) i mlađi da odrade cijelu specku.

Ponos i sreću kad se nešto položi zahvaljujući vraćanju u "studentske klupe" ne može Vam, dragi kolege, dati nikakav dekret potpisan od strane bilo koga.

Prijateljstva koja se se sklopila među kolegama u grupama su samo veliki bonus, bolje razumijevanje s bolničkim kolegama u tijeku "kruženja" po odjelima unaprijeđuje i pomaže u radu s zajedničkim pacijentima.

S poštovanjem, uz veliki pozdrav svim profesorima s posdiplomskog i katedre Obiteljske medicine Med.fakulteta  u Zagrebu,

dr Karmen Krpan-Krizmanić, spec.obiteljske medicine